11.02.2012

Δήμαρχος Θάσου Ανακοινωνει

                                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

      Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
δίμηνης διάρκειας,  για  την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών,
κατά αριθμό ατόμων και ειδικότητα:

Κλάδος Ειδικότητα Αριθμός Ατόμων Χρονική διάρκεια
ΔΕ29 Οδηγών 5 Δύο (2) μήνες
ΥΕ16 Εργάτες Καθαριότητας 22 Δύο (2) μήνες            

                        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ:
 Α) Απολυτήριος τίτλος: Λυκείου
Β) Ισχύουσα Επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας.
 Επικουρικά προσόντα
Α. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με τα
προσόντα της προηγούμενης παραγράφου, επιτρέπεται η πρόσληψη με προσόν διορισμού
τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τίτλο τριταξίου Γυμνασίου ή για
υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου), ή
ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο
τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του
Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και ισχύουσα επαγγελματική άδεια
οδήγησης Γ΄ κατηγορίας.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Δεν απαιτούνται  τυπικά προσόντα πρόσληψης.
 Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1.      Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών.
2.      Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των
καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
3.      Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικίαδικαστική συμπαράσταση), με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης.
Εξαίρεση: Οι υποψήφιοι για θέσεις βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού υπό την
προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί
έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο (Ν.2207/1994 άρθρο 4 παρ. 6).
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Οι  ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικώς τα
παρακάτω δικαιολογητικά:
Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο των 2 όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
Υπεύθυνη Δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους
μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/07
Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου
Υπεύθυνη Δήλωση Προϋπηρεσίας
      Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο γραφείο του τμήματος
προσωπικού του Δήμου Θάσου, υπεύθυνη κα Αρσενίου Σωτηρία,  από 08/02/2012 έως
17/02/2012.  

ΠΗΓΗ απο   www.diavgeia.gr

Έντονο το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, με κοινοποίηση στους πέντε γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, απέστειλε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Καβάλας κ. Δημήτρης Παπουτσής, αναφορικά με την ανάγκη σύστασης Διακομματικής Επιτροπής για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και την ανάγκη στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
        Προς:    Τον Πρόεδρο της Βουλής
                    κ. Φίλιππο Πετσάλνικο,
      Κοιν.: 1. Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.
                     κ. Βασίλειο Έξαρχο,
                2. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.
                 κ. Κωνσταντίνο Τασούλα,
                3. Γραμματέα Κ.Ο. Κ.Κ.Ε.
                    κ. Αχιλλέα Κανταρτζή,
                4. Γραμματέα Κ.Ο. ΛΑ.Ο.Σ.
                      κ. Ηλία Πολατίδη,
                5. Γραμματεία Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Θέμα: «Σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας».
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής,
Είναι γνωστό ότι με βάση τον κανονισμό της Βουλής δίνεται η δυνατότητα για τη σύσταση Επιτροπών που αφορούν τη μελέτη εθνικών ή γενικότερου ενδιαφέροντος ζητημάτων.
Με το πέρας των εργασιών αυτών των Επιτροπών κατατίθεται διακομματική έκθεση - πόρισμα, το οποίο συνήθως λαμβάνεται υπόψη από τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση των αξόνων της πολιτικής τους.

Με βάση τα παραπάνω, κατά την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο λειτουργούν τόσο η Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, όσο και η Διακομματική Επιτροπή για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος.
Κατά την άποψή μου, και δεδομένων των ιδιαιτέρως ανησυχητικών στοιχείων που κάθε φορά δίνονται στη δημοσιότητα, σε αναφορά με το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να λειτουργήσει, κάλλιστα, εντός των πλαισίων της Βουλής και αντίστοιχη Διακομματική Επιτροπή για την παρακολούθηση του δημογραφικού προβλήματος και την στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η γεννητικότητα στη χώρα μας είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και γι’ αυτό το λόγο το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, ώστε να σχετίζεται με την εθνική μας ανεξαρτησία, αλλά και με την εδαφική μας ακεραιότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμώ, άλλωστε, ότι σε άμεση συνάρτηση με τις εργασίες της προτεινόμενης Διακομματικής Επιτροπής είναι και η άμεση ανάγκη στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, που ούτως ή άλλως δοκιμάζεται σήμερα και από την οικονομική κρίση.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να εξεταστούν διάφορα κίνητρα για την έμπρακτη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, όχι απαραίτητα οικονομικών, αλλά σε κάθε περίπτωση ουσιαστικών.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,
Δεδομένου ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και επηρεάζεται από πληθώρα παραγόντων, όπως οικονομικοί, κοινωνικοί, θρησκευτικοί, μεταναστευτικοί κ.α., εκτίμησή μου είναι ότι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλοϊκές προτάσεις και λύσεις.
Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι η σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την εξέταση του εν λόγω ζητήματος, από τη φύση της και μόνο, θα μπορέσει να αποδώσει και να περιγράψει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας στη σωστή διάστασή του και να προτείνει λύσεις στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας.
Κατόπιν τούτων, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, με σκοπό τη σύσταση της ως άνω προτεινόμενης Διακομματικής Επιτροπής για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας  και τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

ΠΗΓΗ απο www.komanews.gr

Επανένταξη της Θάσου στο καθεστώς παραμεθορίων περιοχών

Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Καβάλας, Δημήτρης Παπουτσής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς της Θάσου, η μη ένταξη του νησιού στις περιοχές που δικαιούνται το επίδομα των παραμεθόριων και απομακρυσμένων περιοχών, βάσει των διατάξεων του νέου μισθολογίου. Με την αναφορά του αυτή, ο Δ. Παπουτσής ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, που θα διασφαλίσουν την ένταξη της Θάσου στις ανωτέρω περιοχές και θα διευκολύνουν το έργο των εκεί υπηρετούντων εκπαιδευτικών. Επιπρόσθετα, με αφορμή την παρούσα αναφορά, ο Δ. Παπουτσής προτίθεται, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να καταθέσει σχετική πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου (π.χ. Κέντρο Υγείας, Εφορία, Ι.Κ.Α. κ.λπ.) στο νησί της Θάσου, στις διατάξεις του σχετικού νόμου για τις απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές.

Ερώτηση του βουλευτή
Σ. Εμινίδη
Σχετική ερώτηση για την επανένταξη της Θάσου στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών κατέθεσε την Τρίτη στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τους υπουργούς:
- Εσωτερικών
- Οικονομικών
- Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Επανένταξη της Θάσου στο καθεστώς παραμεθορίων περιοχών

Μέχρι και την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι στις διάφορες υπηρεσίες της Θάσου πληρώνονταν το επίδομα προβληματικής περιοχής. Το συγκεκριμένο επίδομα προβλέπεται και με το νέο μισθολόγιο αλλά φαίνεται ότι πλέον η Θάσος εξαιρείται συνολικά από το καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών διότι δεν εφάπτεται των συνόρων. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί την ιδιαιτερότητά της ως νησί και μάλιστα ως το βορειότερο νησί του Αιγαίου. Γι' αυτό πιστεύω ότι η Θάσος πρέπει να επανενταχθεί στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών.
Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το νησί είναι πάρα πολύ δύσκολη, αφού η πρόσβαση το χειμώνα είναι συχνά προβληματική από την Καβάλα. Η προοπτική μετακίνησης υπαλλήλων (π.χ. εκπαιδευτικών) προς τη Θάσο δεν είναι καθόλου ελκυστική διότι θα πρέπει ή να εγκατασταθούν εκεί, με τα έξοδα που συνεπάγεται αυτό, ή να μετακινούνται καθημερινά από το λιμάνι της Κεραμωτής, όταν αυτό είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών.
Μια δεύτερη παράμετρος της εξαίρεσης της Θάσου από τις παραμεθόριες περιοχές αφορά στους περιορισμούς που υπάρχουν εύλογα για την αγοραπωλησία ακινήτων από πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτές τις περιοχές, με την εμπλοκή και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ούτως ή άλλως οι σχετικές διαδικασίες έχουν γίνει πιο ευέλικτες πλέον αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκαθαριστεί το σημερινό καθεστώς του νησιού, ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα. Κατά την άποψή μου, δεν είναι παράλογο ούτε και υπερβολικό να υφίσταται κάποιου είδους έλεγχος.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

1. Προτίθεστε να εξετάσετε την ένταξη του νησιού της Θάσου στις παραμεθόριες περιοχές;
2. Πώς και από ποιον κρίθηκε ότι η Θάσος δεν χρειάζεται να ανήκει στο ειδικό καθεστώς αγοραπωλησίας ακινήτων σε πολίτες εκτός Ε.Ε.;

ΠΗΓΗ απο  www.xirafi.gr

Καραμανλης κουμπαρακι Ερτογαν 11/07/2020

Ας τον παρει ενα Τηλεφωνο Τι σκατα κουμπαρος ειναι