16.03.2012

Να σωθεί το αρχιτεκτονικό μνημείο «Παλατάκι» στα Λιμενάρια της Θάσου

Να μετατραπεί σε σύμβολο Ελληνο-Γερμανικής φιλίας και συνεργασίας.
Ερώτηση για το κτίριο με το προσωνύμιο «Παλατάκι», ένα αριστούργημα κεντροευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής που διασώζεται στα Λιμενάρια της Θάσου, κατέθεσε χθες στην ευρωβουλή ο Μ. Τρεμόπουλος. Το κτίριο κτίστηκε το 1903, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Γερμανού επιχειρηματία εξορύξεων F. Speidel και σε σχέδια του ονομαστού ιταλού αρχιτέκτονα Pietro Arigoni. Αποτέλεσε το Κτίριο Διοίκησης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, όπως και την αφορμή για την οικοδόμηση ολόκληρου του χωριού των Λιμεναρίων. Το μετάλλευμα από την εξόρυξη στην ορεινή περιοχή «Βούβες» έφτανε σε μικρό λιμένα πίσω από το «Παλατάκι» με βαγονέτα σε σιδηροτροχιές. Σ’ εκείνη την περιοχή κατασκευάστηκαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας και φορτοεκφόρτωσης του ορυκτού σε πλοία. Ολόκληρο το συγκρότημα, με τις μεταγενέστερες επεμβάσεις που έγιναν, σώζεται μέχρι σήμερα σε καλή κατάσταση. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας διήρκεσαν έως το 1912 και συνεχίστηκαν υπό άλλη διοίκηση μετά, έως και την οριστική διακοπή των εργασιών το 1962.
Το ΙΓΜΕ έχει αναλάβει σχετικές μελέτες και παρεμβάσεις κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, το μνημείο παραμένει ουσιαστικά απροστάτευτο και κινδυνεύει με άμεση κατάρρευση λόγω διάβρωσης του εδάφους κάτω από τα θεμέλιά του.
Ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε:  «Αυτό το εξαιρετικό μνημείο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στα Λιμενάρια χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις προστασίας. Αλλά και ολόκληρη η γύρω περιοχή αποτελεί ένα μνημειακό σύνολο με ευρωπαϊκή σημασία και διεθνή εμβέλεια που θα μπορούσε να ανακηρυχθεί ως «Γεωπάρκο». Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους τοπικούς συλλόγους και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που κάνουν έκκληση για τη διάσωση του μνημείου και τη μετατροπή του σε μεταλλευτικό μουσείο, κέντρο οικοτουρισμού και κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Επίσης, είναι μια ευκαιρία για να προωθήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα ως αντικείμενο διακρατικής συνεργασίας Γερμανίας – Ελλάδας και την ανάδειξη του μνημείου ως «συμβόλου» καλών σχέσεων των δύο χωρών, σε αντιστάθμιση και των πρόσφατων αντιμαχιών που προκάλεσε στην κοινή γνώμη των δύο χωρών η πρόσφατη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα».
Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:
Θέμα: Προστασία αρχιτεκτονικού – μεταλλευτικού μνημείου στη Θάσο
Το κτίριο με το προσωνύμιο «Παλατάκι» κτίστηκε το 1903 στα Λιμενάρια της Θάσου[1], από το Γερμανού επιχειρηματία εξορύξεων F. Speidel και σε σχέδια του  ιταλού αρχιτέκτονα Pietro Arigoni. Αποτέλεσε το Κτίριο Διοίκησης της επιχείρησης , αλλά και την απαρχή ολόκληρου του γειτονικού οικισμού των Λιμεναρίων. Το μετάλλευμα έφθανε από την ορεινή περιοχή «Βούβες»[2] με βαγονέτα σε σιδηροτροχιές. Κατασκευάστηκαν επίσης εγκαταστάσεις επεξεργασίας και φορτοεκφόρτωσης του ορυκτού σε πλοία. Το συγκρότημα λειτούργησε μέχρι το 1962 και σώζεται σήμερα σε σχετικά καλή κατάσταση.
Παρά τις μελέτες και παρεμβάσεις του ΙΓΜΕ κατά τις τελευταίες δεκαετίες[3], το αρχιτεκτονικό μνημείο παραμένει ουσιαστικά απροστάτευτο και κινδυνεύει με άμεση κατάρρευση λόγω διάβρωσης του εδάφους κάτω από τα θεμέλιά του. Τοπικοί σύλλογοι και οικολογικές οργανώσεις κάνουν έκκληση για τη διάσωσή του και τη μετατροπή του σε μεταλλευτικό μουσείο, κέντρο οικοτουρισμού και κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Ερωτάται η Επιτροπή:
  1. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε το «Παλατάκι» Λιμεναρίων Θάσου να προστατευτεί και να αναδειχθεί μαζί με τα μεταλλευτικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, ως μνημειακό σύνολο ευρωπαϊκής και διεθνούς σημασίας;
  2. Είναι δυνατό στα μέτρα αυτά να περιληφθεί και η ενθάρρυνση της διακρατικής συνεργασίας Γερμανίας – Ελλάδας για την ανάδειξη του μνημείου ως «συμβόλου» καλών σχέσεων των δύο χωρών, σε αντιστάθμιση και των πρόσφατων αντιμαχιών που προκάλεσε στην κοινή γνώμη των δύο χωρών η πρόσφατη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα;

[1] Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Νεοτέρων Χρόνων (περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα του Υπ. Πολιτισμού, http://www.culture.gr/2/21/213/21304n/g213dn01.html) και «έργο τέχνης  που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία» (ΥΠΠΕ/ΔΙΛΑΠ/Γ896/20565/30-4-82 & ΦΕΚ713/τβ/27-9-82).
[2] Χαρακτηρισμένη ως «ιστορικός τόπος», ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/77766/219/6-10-2006. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν ευρήματα αρχαίας μεταλλευτικής δραστηριότητας.
[3] «Καινοτόμες Τεχνολογικές – Τεχνικές Καταγραφής & Αξιοποίησης Απορριμμάτων Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Βιομηχανίας & Εγκαταλειμμένων Δημοσίων Μεταλλείων. Πιλοτικές Εφαρμογές», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», Γ’ Κ.Π.Σ. Σχετικό ενημερωτικό έντυπο μπορεί να βρεθεί και στην ιστοσελίδα: http://www.igme.gr/04_thasos_greek_s.pdf

  share

Οι τραπεζικές καταθέσεις των βουλευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τι κι αν «έπεσαν» από την ιστοσελίδα της Βουλής οι δηλώσεις πόθεν έσχες των Ελλήνων βουλευτών, η λίστα όμως με τις καταθέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους (σύμφωνα με το πόθεν έσχες) άρχισε να διαρρέει στο διαδίκτυο. Οι καταθέσεις των βουλευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι οι εξής:

  • Δημήτρης Παπουτσής (ΠΑΣΟΚ - Καβάλα) 671.293,79 ευρώ
  • Γιώργος Πεταλωτής (ΠΑΣΟΚ - Ροδόπη) 441.600 ευρώ
  • Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ - Ροδόπη) 290.000 ευρώ
  • Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ - Έβρος) 227.377,22 ευρώ
  • Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (ΝΔ - Έβρος) 186.250 ευρώ
  • Χαρά Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ - Δράμα) 134.355,57 ευρώ
  • Μαργαρίτης Τζίμας (Ανεξάρτητος - Δράμα) 77.000 ευρώ
  • Σάββας Εμινίδης (ΠΑΣΟΚ - Καβάλα) 54.600 ευρώ
  • Σωκράτης Ξυνίδης (ΠΑΣΟΚ - Ξάνθη) 37.558,70 ευρώ
  • Όλγα Ρενταρή (ΠΑΣΟΚ - Έβρος) 35.000 ευρώ
  • Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ - Καβάλα) 13.530 ευρώ
  • Αχμέτ Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ - Ροδόπη) 12.538,42 ευρώ
  • Ελένη Τσιαούση (ΠΑΣΟΚ - Έβρος) 10.757,28 ευρώ
  • Χρήστος Αηδόνης (ΠΑΣΟΚ - Δράμα) 10.253,34 ευρώ
  • Μιχάλης Τιμοσίδης (ΠΑΣΟΚ - Καβάλα) 9.330,03 ευρώ
  • Αλέξανδρος Κοντός (ΝΔ - Ξάνθη) 1.711,55 ευρώ
  • Τσετίν Μάντατζη (Ανεξάρτητος - Ξάνθη) 0 ευρώ
  •   ΠΗΓΗ απο Piazza del POPOLO

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στην Θάσο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού ο ΔΗΜΟΣ και η ΔΕΥΑ ΘΑΣΟΥ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Νερό, Δυνατότητες και Αδυναμίες» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 στις 17:00 στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

17:00 – 17:30 Προσέλευση
17:30 – 18:00 Χαιρετισμοί 
18:00 – 18:30  Το νερό πηγή ζωής. (Παρουσίαση από ομάδες εργασίας της Α’ Λυκείου Λιμένα Θάσου).
18:30 – 19:00 ( Διερεύνηση των συνθηκών ύδρευσης από πλευράς πόσιμου νερού
στη Νήσο Θάσο) Ομιλητές: Θεόφιλος Τζεβελέκης, Γεωλόγος Δ.Π.Θ & Χριστίνα Κατιμάδα, M.Sc. Πολιτικός Μηχανικός
19:00 - 19:30 (Δέσμιοι ενός πανούργου και εργαλειακού λόγου - ανάπτυξη και φυσικό περιβάλλον)  Ομιλητής: Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας- Θράκης και Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
19:30 - 20:00( Διαχείριση αστικού νερού - Προοπτικές & Προβλήματα) Ομιλητές: Δρ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης 
Διοίκησης  Μακεδονίας Θράκης & Γεώργιος Ζαλίδης, Καθηγητής Α.Π.Θ.
20:00 - 20:30 (Νερό ή Πόλεμος ;) Ομιλητής: Δημήτρης Παπαχρήστος, Δημοσιογράφος –  Αρθρογράφος
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
 
 
ΠΗΓΗ απο Piazza del POPOLO

Όλα τα ονόματα των ψηφοδελτίων της ΝΔ

Όλα τα ονόματα όσων κατέθεσαν αιτήσεις στις κατά τόπους ΝΟΔΕ για την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δημοσιεύει σήμερα το parapolitika.gr. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την διαδικασία που έχει αποφασίσει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η παρακάτω λίστα θα αξιολογηθεί απο τον πρόεδρο του κόμματος Αντωνη Σαμαρά και τα τελικά ψηφοδέλτια της ΝΔ θα ανακοινωθούν λίγο μετά την προκήρυξη των εκλογών και την διάλυση της Βουλής. Σημειώνεται ότι οι νυν βουλευτές του κόμματος συμμετέχουν εξ οφίτσιο στα ψηφοδέλτια και γι' αυτό δεν κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογικές λίστες.
Κεφαλονιά
1. Αλιβιζάτος Πέτρος, επιχειρηματίας,  πρώην υφυπουργός Τουρισμού και πρ. βουλευτής, 
2. Κουρής Γιώργος, Νομίατρος, 
3. Λουκέρη Σοφία, οδοντίατρος, 
4. Παπαδάτος Παύλος, επικοινωνιολόγος - διαφημιστής, 
5. Τραυλός Σταύρος, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς.
Φωκίδα
1. Ευσταθίου Παναγιώτης (ιατρός), 2. Λυμπέρης Απόστολος (πολιτικός μηχανικός), 3.  Μανδρέκα Ασπασία (δικηγόρος), 4. Παπαθανασίου Κωνσταντίνος (οικονομολόγος), 5. Φλώρος Αναστάσιος (εκπαιδευτικός)
Βοιωτία
1. Παντελής Φραγκούλης, 2. Ανδρέας Κουτσούμπας, 3. Γιάννης Καράμπελας, 4. Βαγγέλης Μπασιάκος, 5. Σωσώ Μανάρα, 6. Κική Μαχαίρα, 7. Τάσος Ιγγλέζος, 8. Λουκάς Υπερήφανος, 9. Γιώργος Μεγάλος, 10. Γιάννης Ταγκαλέγκας, 11. Χαράλαμπος Κουτσόπουλος και 12. Νίκος Λαδογιάννης.
Εύβοια
1. Βάσω Παππά, 2. Σίσσυ Λαίου, 3. Σταμάτης Γκάβαλης, 4. Σταύρος Καρκαλέτσης και 5. Ελένη Θαλασσινού.
Φθιώτιδα
1. 

Νίκος Σταυρογιάννης, 2. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, 3. 

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

, 4. Γιάννης Μπρεκουλάκης, 5. 

Δημήτρης Μπριάνης, 6. 

Νίκος Διαμαντής, 7. Αλέξης Κορδολέμης.
Καβάλα
1. Γιώργος Καλαντζής, 2. Θόδωρος Καλλιοντζής, 3. Γιάννης Πασχαλίδης, 4. Ντίνος Κλειτσιώτης, 5. Νίκος Κιοσές, 6. Χρήστος Τριανταφυλλίδης, 7. Δήμητρα Τσανάκα, 8. Μαρίνα Φιλιππίδου, 9. Ειρήνη Κουρτίδου, 10. Βάσω Παπουτσή – Μήττα.
Πρέβεζα
1. Στέργιος Γιαννάκης, 2. Λάμπρος Πρέντζας, 3. Γεωργία Ξώνα
Τρίκαλα
1. Ηλίας Βλαχογιάννης, 2. Μιχάλης Ταμήλος, 3. Κώστας Σκρέκας, 4. Νίκος Σακκάς, 5. Κώστας Τσουρβάκας, 6. Απόστολος Τσαντίλας και 7. Χρήστος Μαγειρίας.
Ιωάννινα
1. Γιώργος Εμμανουηλίδης, 2. Κώστας Χαραλαμπόπουλος, 3. Βασίλη Τσαλιαμάνη, 4. Παντελή Κολόκα, 5. Φίλιππος Σιάκκας, 6. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, 7. Στέλιος Λέυκοβιτς, 8. Γιούλα Μητροκώστα και 9. Γιώργος Γοργόλης.
Καστοριά
1. Μαρία Αντωνίου, 2. Γιώργος Παπαδόπουλος, 3. Κ.Μαγαλιός
Φλώρινα
1. Γιάννης Αντωνιάδης, 2. Απόστολος Ασλανίδης, 3. Σωτήρης Βόσδου, 4. Γιώργος Κουλίδης, 5. Σταύρος Παπασωτηρίου
Χαλκιδική
1. Ευθύμης Καρανάσιος, 2. Δημήτρης Πάχτας, 3. Νίκος Καραμανλής, 4. Γιώργος Τσιουπλάκης, 5. Απόστολος Μαρκογιαννάκης, 6. Γιώργος Τσανανάς, 7.  Νίκος Ψαράς και 8. Όλγα Παπαμέτη.
Μαγνησία
1. Σούρλας Γιώργος, 2. Νάκος Θανάσης, 3. Μπουκώρος Χρήστος, 4. Δεσύλλας Σπύρος, 5. Καπάνη Μαρία, 6. Μακρή Ζέττα, 7. Μποτός Αργύρης
Λέσβος
1. Παύλος Βογιατζής, 2. Γιάννης Γιαννέλης, 3. Κώστας Μουτζούρης, 4. Δημήτρης Παπαγιαννίδης
Σάμος
1. Μιχάλης Αγγελόπουλος, πρώην Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, 2.  πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Γιάννης Χατζηκωνσταντής,  3. Τάσος Καλατζής, προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, 4. Μάνος Λογοθέτης, κπρόσωπος Τύπου της ΝΟΔΕ Σάμου της Ν.Δ., γιατρός
Αρκαδία
1. Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ , 2. Παναγιώτης Καρβελάς, αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης, 3. Κώστας Βλάσσης, ιατρός, 4. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων , 5. Μαρίνος Τσίρμπας, γιατρός  και 6. Αυγερινός, γιατρός.
Μεσσηνία
1. Μίλτος Χρυσομάλλης, 2. Αγγ. Κωτσιόπουλος, 3. Γ. Αδαμόπουλος, 4. Μανώλης Μάκαρης, 5. Π. Κατσίβελας, 6. Π. Ιωαννίδης, 7. Γ. Γιαννακόπουλος 8. Αντωνία Μπούζα
Κορινθία
1. Χρήστος Δήμας, 2. Ν. Ταγαράς, πρ. νομάρχης 3. Π. Καλλίρης, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου , 4. Αθ. Παπαχριστόπουλος, γιατρός , 5. Μ. Σούκουλη, περιφερειακή σύμβουλος, 6. Π. Ανδρικόπουλος, δικηγόρος, 7. Δ. Παπαγεωργίου, δικηγόρος , 8. Στ. Μάρκελλος, πολιτευτής και 9. Χ. Οικονομόπουλος, οικονομολόγος, 10. Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, πρώην βουλευτής
Ρόδος
1. Βασίλης Υψηλάντη, 2. Μάνος Κόνσολας, 3. Βασίλης Χρύσης, 4. Γιάννης Παππας, 5. Στράτος Καρίκης, 6. Γιάννης Φλεβάρης, 7. Γιώργος Πυλάρης από τη Κάρπαθο
Ηράκλειο
1. Γιώργος Δεικτάκης (πρώην βουλευτής), 2. Ελένη Κουντουράκη (Πολ. επιστήμων), 3. Κωστής Παπαγεωργίου (Δημοσιογράφος), 4. Γιώργος Ματαλιωτάκης (Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου), 5. Ρέα Αλεξανδράκη (Ιατρός), 6. Κώστας Στραταντωνάκης (Υπάλληλος ΔΕΗ), 7. Μάξιμος Σενετάκης (Πολ.μηχανικός), 8. Μανώλης Μαράκης (Υπάλληλος- ΑΜΕΑ), 9. Αντιγόνη Ανδρεάκη
Χανιά
1. Μανούσος Βουλουδάκης, πρώην Βουλευτής, 2. Κυριάκος Βιρβιδάκης, πρώην δήμαρχος Χανίων και νυν δημοτικός σύμβουλος, 3. Κώστας Γύπαρης, γραμματέας του Π.Σ , 4. Κουκιανάκης Χαράλαμπος, πρώην αντινομάρχης, 5. Κοντολαιμάκη Άννα, πρώην αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου, 6. Καλαϊτζάκης Γιώργος, πολιτευτής, πρώην γενικός διευθυντής ΕΛΤΑ.
Αχαϊα
1. Νίκος Παπαδημάτος (πολιτευτής), 2. Νατάσα Ράγιου (πολιτευτής), 3. Γιώργος Καραμαλίκης (Ναύαρχος ε.α.), 4. Αθανάσιος Νταβλούρος (πρώην διοικητής Ασφάλειας πατρών), 5. Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου (πολιτευτής), 6. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (πολιτευτής), 7. Ελένη Πανίτσα (πολιτευτής), 8. Αγγελος Τσιγκρής (πολιτευτής), 9. Νίκος Πυλαρινός (Περιφερειακός Σύμβουλος), 10. Βασίλης Καρκούλιας (οικονομολόγος - Πρόεδρος Ομοσπονδίας θυμάτων ναζί), 11. Γιώργος Μητρόπουλος, 12. Δημήτρης Αντωνακόπουλος (επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα)
Αιτωλοακαρνανία
1. Γιώργος Παπαναστασίου, 2. Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, 3. Δημ. Αρβανίτης, 4. Φωκά, 5. Νίκος Καραπάνος, 5. Γεωργία Μπόκα.
Θεσπρωτία
1. Γεωργόπουλος Γιάννης, 2. Γιόγιακας Βασίλης 3. Κάτσιος Νίκος 4. Κιάμος Μάκης, 5. Μπέζας Αντώνης, 6. Μπέσης Κώστας
Άρτα
1. Καραμπίνα Εύη, 2. Μίχου Χριστόφορος, 3. Παπαβασιλείου Γιώργος, 4. Παπαδημητρίου Ευάγγελος, 5. Παπαδημητρίου Ντίνος, 6. Σίμου Τασούλα, 7. Στύλιος Γιώργος, 8. Τσιρογιάννης Χρήστος
Λάρισα
1. Αδαμούλης Γιώργος (εκπαιδευτικός, μέλος Π.Ε ΝΔ), 2. Αξιόγλου Ελένη (Δικηγόρος), 3. Βουνάτσος Αχιλλέας (Δημοσιογράφος), 4. Γρηγοριάδης Δημήτρης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), 5. Ζαχείλα Κατερίνα (Δημοσιογράφος), 6. Καμηλαράκη Μαίρη (πολιτικός Μηχανικός, μέλος Π.Ε ΝΔ), 7. Καρέλα Κατερίνα (Αρχιτέκτονας), 8. Πλιάτσικας Χρήστος (Συνταξιούχος)
Γρεβενά
1. Απόστολος Τσένης, πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, 2. Αθανάσιος Σδράλης, 3. Τιμολέων Κοψαχείλης, 4. Φώτης Σιούμπουρας, δημοσιογράφος 5. Γιάννης Μήτσιου, 6. Σ.Σκόδρας, μέλος της ΝΟΔΕ.
Καρδίτσα
1. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, πρώην Βουλευτής Καρδίτσας, 2. Παύλος Σιούφας, 3. Σωτήρης Μπούσδρας, 4. Κώστας Κωτούλας, 5. Ασημίνα Σκόνδρα, 6. Νίκος Παππάς και 7. Νίκος Πολύζος.
Πιερία
1. Άννα Μάνη, 2. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, 3. Ανέστης Ίνεγλης, 4. Ξενοφών Μπαραλιάκος, 5. Δημήτριος Μπέης, 6. Ανατολή Κωνσταντινίδου, 7. Βασίλειος Τουλίκας και 8. Δημήτριος Χριστογιάννης
Ημαθία
1. Κ. Ζιώγας, 2. Γ. Μπατσαρά, 3. Ά. Βεσυρόπουλος, 4. Ζ. Πατσίκας, 5. Γ. Ορφανός, 6. Ξ. Σακκλάς, 7. Στ. Γιαννούτσου, 8. Κ. Καλαϊτζίδης, 9. Λ. Τσαβδαρίδης, 10. Μάμαλης, 11. Τ. Μπαρζώκας, 12. Σ. Σαρηγιαννίδης.
Κοζάνη
1. Διαμαντής Βαχτσεβάνος, 2. Θεόδωρος Κουκάκης, 3. Γεώργιος Τοπαλίδης, 4. Άννα Νανοπούλου, 5. Έλσα Φωτιάδου, 6. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, 7. Φώτης Ζυγούρης και 8. Ιωάννη Δεληγιάννη.
Πέλλα
Απο Γιαννιτσά: 1. Φουντουκίδου Παρθένα, 2. Σταμενίτης Διονύσης, 3. Ζωγράφου Μαρία, 4. Nικέζης Δημήτρης,
Απο Έδεσσα: 1. Νουσηκύρου Άλκης, 2. Μουράτογλου Γιάννης
Απο Αλμωπία: 1. Βαμβάκη Άννα, 2. Σαρπασίδου Ελένη
Απο Σκύδρα: 1. Τζαμτζής Δάνης, 2. Μπαρμπαγιάννης Κώστας
Β' Θεσσαλονίκης
1. Αδάμ Ρεγκούζας, 2. Πόπη Καλαϊτζή, 3. Εύα Παντούσα, 4. Γιάννης Παλαιστής, 5. Παντελής Τσακίρης, 6. Βασίλης Πετσάνας (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί).
Α' Θεσσαλονίκης
1. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, 2. Αναστάσιος Τσόγγαλης, 3. Στράτος Σιμόπουλος, 4. Παναγιώτης Κοκκόρης, 5. Φαίη Κυριλλίδου, 6. Γωγώ Παπαϊωάννου, 7. Βαρβάρα Ρόζα, 8. Άρτεμις Διαλυνά, 9. Δημήτρης Πανοζάχος, 10. Μαρία Μήτσιου, 11. Ορέστης Αγγελίδης, 12. Νίκος Βαλάνος, 13. Παντελής Καζαντζίδης, 14. Μαρία Προκοπίδου, 15. Νίκος Βεζυρτζής 16. Γιώργος Ορφανός, 17. Κώστας Μαργαρίτης (κατέθεσε αίτηση στη γραμματεία Οργανωτικού) (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί).
Σέρρες
1. Βλάχβεης, 2. Σπυρόπουλος Π., 3. Σπυρόπουλος Γ., 4. Αραμπατζή Φ., 5. Μήκκα Αγγ., 6. Στάγκος, 7. Μάμαλης, 8. Πανταζής, 9. Μασλαρινός, 10. Μπασδάνης, (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί)
Δράμα
Σταύρος Παπαδόπουλος (ο κατάλογος δεν έχει ολοκληρωθεί)
Αργολίδα
1. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δήμαρχος Ναυπλιέων 2. Κατερίνα Μπόμπου, πρώην αντινομάρχης 3. Φώτης Κολεβέντης, 4. Βασίλης Σιδέρης, πρώην αντινομάρχης 5. Καλογεράκου και 6. Γεωργαντά.
Ξάνθη
1. Γ. Ανδρέου, 2. Σάκης Κριτσίνης, 3. Κ. Τριανταφυλλίδης, 4. Σιαμπάν Μπαντάκ, 5. Αχνάν Πετσενίκ και οι 6. Φ. Τσαλίδης, πρώην Βουλευτής 7. Πελαγία Βώβου (κατέθεσαν αίτηση στη γραμματεία Οργανωτικού), 8. Κώστας Ζαγναφέρης
Ροδόπη
1.  Κυριάκος Μπαμπασίδης, 2. Βούλα Ελευθεριάδου, 3. Αλέξανδρος Καζαντζής, 4. Παναγιώτης Τσίτσιος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, 5. Αχμέτ Ιδρύς, 6. Ιλχάν Ιμάμογλου
Έβρος
1. Άκης Γεροντόπουλος, 2. Σταύρος Κελέτσης, πρώην βουλευτής, 3. Ελένη Δημούδη, πρώην διευθύντρια του ΙΕΚ, 4. Παγώνα Καράκη από το Σουφλί, 5. Φανή Μπαχαρίδου από τον Βόρειο Έβρο και 6. Χριστίνα Καπετανίδου από το Διδυμότειχο, δικηγόρος 7. Χρήστος Τοκαμάνης απο το Διδυμότειχο, 8. Σταύρος Καβαρατζής (γιος του παλιού βουλευτή), 9. Βαγγέλης Ρούφος ιδιωτικός εκπαιδευτικός, 10 Νίκος Νικολαΐδης από το Διδυμότειχο.

Κατέθεσε αίτηση για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Θεόδωρος Καλλιοντζής

Ο πρώην νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, δήλωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλλιοντζής τόνισε ότι μπορεί το πολιτικό σκηνικό να είναι αρκετά βαρύ, ωστόσο ο ίδιος του αισιοδοξεί τόσο για τον εαυτό του όσο και για το μέλλον της χώρας.

11.03.2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΕΤΩΝ 74 ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ

Ναυτικός ο συνταξιούχος του ΝΑΤ, που γιαούρτωσε απόψε τον Βενιζέλο. Γεννήθηκε στα Λιμενάρια της Θάσου το σωτήριο έτος 1938, μπάρκαρε στα καράβια και κατέληξε κάτοικος Πειραιά. Το όνομά του Γιάννης Λεμονής
 Σηκώθηκε και κουτσαίνοντας πλησίασε τον Τούρκογλου κρατώντας τη σακούλα με το γιαουρτάκι του… Πλάϊ το αδαές κι αγράμματο Καρχιμάκι μελετά στον κόσμο του…
 Αμέσως πέσαν επάνω στον κύριο Λεμονή τα ζωντανά της “ασφάλειας” και τον έριξαν κάτω μαζί με την πατερίτσα του πριν τον βγάλουν σηκωτό έξω… Δεν σας δείχνουμε τη φωτό αυτή για να μείνει σε όλους πλήρης η αίσθηση της ικανοποίησης για τον ξεφτιλισμό του ιπποπόταμου…

ΠΗΓΗ απο http://neotera.wordpress.com/2012/03/10/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%84%CF%89%CE%BD-74-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84/

Καραμανλης κουμπαρακι Ερτογαν 11/07/2020

Ας τον παρει ενα Τηλεφωνο Τι σκατα κουμπαρος ειναι